FAQ Menyalin Strategi

Bagaimana saya hendak menyalin strategi?

Strategi boleh disalin dengan beberapa cara di dalam platform SuperTrader, melalui halaman Strategi, yang menyenaraikan semua jenis strategi penyedia, melalui halaman 'Gambar Keseluruhan' sama ada daripada Senarai Lihat atau jubin pelaku terbaik atau secara terus daripada halaman Butiran Strategi yang memaparkan semua maklumat mengenai strategi khusus tersebut. Butang ‘Salin’, ‘Berhenti-Salin’, ‘+’ dan ‘-‘ tersedia untuk setiap strategi, membolehkan anda memilih tetapan salinan anda.

Mesej pemberitahuan akan muncul mengesahkan tindakan anda apabila strategi disalin.

Apabila anda menyalin strategi, anda memutuskan berapa banyak daripada akaun SuperTrader anda yang akan diperuntukkan untuknya. Sebaik sahaja strategi mula digunakan untuk berdagang, kawasan platform berkaitan dikemas kini untuk menunjukkan pelaburan anda. Dengan cara ini, anda dan pedagang lain akan nampak perubahan dari segi berapa banyak yang sedang dilaburkan dengan pemimpin tertentu.

Untuk melengkapkan tindakan ini, anda akan perlu menentukan parameter pengurusan risiko peribadi anda untuk dipatuhi oleh strategi tersebut. Ini termasuk:

Amaun wang yang anda ingin peruntukan untuk strategi tersebut.

Peratus kerugian maksimum sebelum dagangan ditutup secara automatik.

Sama ada anda ingin menggandakan amaun pelaburan lalai strategi atau tidak (Pada masa ini, Pengganda Nisbah membenarkan sehingga 3x penggandaan)

Pada berapa peratus ekuiti anda yang anda mahu pengekoran henti dikenakan.