Terbitan Akhbar FxPro

FxPro mengumumkan Penajaan dari AFC Champions League

13/04/2011, 06:50

FxPro Financial Services Ltd (FxPro), broker global terkemuka dalam pertukaran mata wang asing hari ini mengumumkan bahawa ia telah bersetuju satu perjanjian untuk menjadi rakan kongsi rasmi pertandingan bola sepak utama di Asia kelab, Gabungan Bola Sepak Asia (AFC) Liga Juara-Juara, bagi musim 2011.

Dalam perjanjian yang ditaja oleh World Sport Group (WSG), pemasaran eksklusif AFC dan rakan media, jenama FxPro akan jelas dipaparkan pada skrin di pelbagai peringkat siaran langsung daripada setiap 117 perlawanan AFC Champions League.

AFC Champions League, satu kejohanan yang bermula dari Mac sehingga November setiap musim, dipertandingkan oleh 32 kelab terbaik dari 10 liga Asia - Australia, China, Indonesia, Iran, Jepun, Korea, Qatar, Arab Saudi, UAE dan Uzbekistan, dan dua pasukan dari India, Indonesia, Qatar, Syria, Thailand dan UAE yang layak, untuk hadiah wang tunai berjumlah AS $ 14 juta dan tempat di FIFA Club World Cup.

Denis Sukhotin, Pengasas FxPro mengulas:

“Asia merupakan pasaran teras untuk FxPro, dan kami berusaha untuk membangunkan kekuatan jenama kami di rantau ini melalui penajaan. Kami berasa gembira untuk bekerjasama dengan kejohanan yang menarik dan popular yang dilihat oleh pelanggan dan pemegang penting kami di seluruh rantau ini. FxPro sedang mengembangkan profil di Asia dan Timur Tengah supaya keputusan untuk menyokong AFC Champions League adalah wajar untuk cita-cita masa depan perniagaan.”

Presiden AFC, Mohamed Bin Hammam, berkata "saya berbesar hati untuk mengalu-alukan FxPro kepada keluarga bola sepak Asia sebagai rakan kongsi baru AFC Champions League. Dalam menghargai iman dan kepercayaan mereka, AFC bekerja keras untuk meningkatkan tahap profesionalisme pertandingan ini dan untuk mengembalikan nilai-nilai yang lebih baik kepada pelabur kami. Di samping itu, kelab yang menyertai adalah dari 13 buah negara di seluruh Asia, kami berasa gembira untuk mempunyai rakan kongsi yang dihormati seperti FxPro, yang memberikan perkhidmatan forex yang tidak ternilai di Asia."

Ian Mathie, Wakil Naib Presiden Senior Bola Sepak, Asean & Australia, Kumpulan Olahraga Dunia berkata,“ FxPro menjadi tambahan yang baik untuk keluarga AFC dan rakan kongsi korporat - kumpulan jenama terkemuka di dunia dan syarikat multinasional

Kami berasa gembira bahawa FxPro telah mengiktiraf nilai berkaitan dengan persaingan kelab perdana Asia yang terkemuka di seluruh rantau ini. Kami tidak sabar-sabar untuk bekerja dengan FxPro untuk memastikan bahawa pertandingan itu berjaya menyampaikan matlamat penajaan dan aspirasi jenama FxPro.”

FxPro mempunyai pejabat-pejabat di London, Australia, Moscow dan Cyprus. Ketahui lebih lanjut

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

AFC
Steve Kim — Pengurus Media & Komunikasi
Gabungan Bola Sepak Asia
Tel: +60 3 8994 3388
Email: steve.kim@the-afc.com

p>Shyamala Velappan
World Sport Group
Tel: +65 6826 2688
Email: s.velappan@worldsportgroup.com.sg

Mengenai AFC Champions League

AFC Champions League adalah pertandingan kelab bola sepak yang paling berprestij di Asia dan ia telah dirombak pada tahun 2009 dengan peningkatan hadiah wang tunai dan bonus prestasi yang dramatik. Pelancaran semula pertandingan telah menandakan fajar era baru profesionalisme dalam bola sepak Asia dan AFC Champions League, menguatkuasakan syarat kemasukan yang ketat untuk menjadikan kelab-kelab dan liga yang menyertai ke entiti komersial dan organisasi profesional.

Ia mempunyai 32 pasukan dari sekurang-kurangnya 13 buah negara, diantara dua pasukan mesti melalui peringkat pertandingan kalah mati untuk dua dermaga di peringkat kumpulan. Pada tahun 2009 dan 2010, Pohang Steelers (KOR) dan SeongnamIlhwa (KOR) telah menjulang trofi Juara-Juara pada bulan November dan kemudian mengambil bahagian dalam Piala Dunia FIFA Club pada akhir musim masing-masing.

Di bawah kepimpinan Presiden, Encik Mohammed bin Hammam, AFC bekerja keras untuk membina kredibiliti kejohanan itu dengan memperkenalkan langkah-langkah yang sukar untuk penyertaan dalam usaha untuk memastikan bahawa kelab-kelab dan liga adalah benar-benar profesional dalam aspek perniagaan, pentadbiran dan teknikal standard.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai AFC Champions League, sila layari di www.the-afc.com.

Mengenai World Sport Group

Ibu pejabat di Singapura, World Sport Group adalah pemasaran sukan, media dan syarikat pengurusan acara yang terkemuka di Asia. Syarikat itu telah di barisan hadapan dalam sukan Asia sejak tahun 1992, menampilkan hampir 600 hari acara sukan dan lebih daripada 5000 jam sukan pengaturcaraan setiap tahun, merentasi lebih daripada 30 buah negara di rantau ini.

World Sport Group adalah rakan pemasaran eksklusif Asian Football Confederation (AFC) dan Asean Football Federation (AFF). Syarikat itu juga berkepentingan utama di Golf Asia sebagai penganjur beberapa acara utama di rantau ini termasuk Barclays Singapore Open, Australian Open dan Asean Golf Tour. Ia juga merupakan pemasaran global dan media rakan kongsi OneAsia.
Ketahui lebih lanjut di www.worldsportgroup.com

Nota kepada Media

Mengenai FxPro

FxPro merupakan broker FX yang dianugerahkan berkali-kali yang mana kepentingannya adalah sejajar dengan klien-kliennya dengan membantu mereka untuk mendapat lebih keuntungan. Melalui sumber kecairannya yang dalam FxPro bermatlamat untuk menjadi pembekal penyelesaian FX yang terulung untuk kedua-dua klien institut dan runcit, yang menggunakan perkhidmatannya dalam lebih daripada 150 negara dengan platform perdagangan dan perkakas algoritma yang canggih.

FxPro UK Limited diberikan kuasa dan dikawal selia oleh Financial Conduct Authority (sebelum ini, Financial Services Authority) (no. pendaftaran 509956). FxPro Financial Services Limited diberikan kuasa dan dikawal selia oleh Cyprus Securities dan Exchange Commission (no. lesen 078/07).

Cara Menghubungi Media

FxPro Group Ltd

Perdagangan CFD melibatkan risiko kehilangan yang tinggi.

UP