Terbitan Akhbar FxPro

Jim Sutcliffe Dilantik Pengerusi

29/07/2010, 07:45

FxPro Financial Services Ltd (FxPro), broker rantaian global terkemuka di FX dan CFD hari ini mengumumkan pelantikan Jim Sutcliffe sebagai Pengerusi Bukan Eksekutif. Beliau mula bertugas pada bulan Jun, 2010.

Jim Sutcliffe brings a wealth of international experience accrued over 30 years at some of the leading names in the market. He joined Prudential as an actuary in 1976 and went on to hold a number of senior roles in the UK and its US subsidiaries, culminating in CEO of Prudential UK from 1994 to 1997. He was also Deputy Chairman from 1997 to 1999 of Liberty International plc, now Capital Shopping Centres Group plc, one of the UK’s leading listed property companies in the FTSE 100.

Jim Sutcliffe Bekas Ketua Pegawai Eksekutif dari Old Mutual PLC

Baru-baru ini, Encik Sutcliffe adalah Ketua Pegawai Eksekutif di Old Mutual plc dari awal tahun 2001 sehingga pertengahan 2008. Dalam peranannya, FTSE 100 antarabangsa penanggung insurans hayat dan syarikat pengurusan aset beliau, beliau bertanggungjawab untuk mengembangkan perniagaan di peringkat antarabangsa di seluruh Asia, Eropah dan Amerika Syarikat, serta mengukuhkan insurans dan perniagaan perbankan di Afrika Selatan

Jim Sutcliffe kini Penasihat Senior kepada CVC Capital Partners, Pengarah Bukan Eksekutif di Lonminplc dan Sun Life Kanada, Pengarah Majlis Pelaporan Kewangan, serta mempengerusikan Lembaga Piawaian Aktuari. Beliau juga pernah berkhidmat sebagai Pengarah Nelson Mandela Legacy Trust (UK).

“FxPro berasa gembira untuk membuat pelantikan yang sangat penting ini. Kami tidak sabar-sabar untuk mengalu-alukan Jim ke pasukan kami dan memanfaatkan pengalamannya yang luas untuk memberi manfaat kepada perniagaan kami pada masa perkembangan dan pembangunan yang menarik. 2010 dalam proses pembentukan untuk menjadi tahun yang menarik dan saya tidak mempunyai keraguan bahawa Jim akan membuat sumbangan penting dan berharga kerana FxPro akan terus untuk membangunkan keupayaan dan memenuhi matlamat kami agar berada di barisan hadapan dalam pasaran ini.”

Nota kepada Media

Mengenai FxPro

FxPro merupakan broker FX yang dianugerahkan berkali-kali yang mana kepentingannya adalah sejajar dengan klien-kliennya dengan membantu mereka untuk mendapat lebih keuntungan. Melalui sumber kecairannya yang dalam FxPro bermatlamat untuk menjadi pembekal penyelesaian FX yang terulung untuk kedua-dua klien institut dan runcit, yang menggunakan perkhidmatannya dalam lebih daripada 150 negara dengan platform perdagangan dan perkakas algoritma yang canggih.

FxPro UK Limited diberikan kuasa dan dikawal selia oleh Financial Conduct Authority (sebelum ini, Financial Services Authority) (no. pendaftaran 509956). FxPro Financial Services Limited diberikan kuasa dan dikawal selia oleh Cyprus Securities dan Exchange Commission (no. lesen 078/07).

Cara Menghubungi Media

FxPro Group Ltd

Perdagangan CFD melibatkan risiko kehilangan yang tinggi.

UP