Terbitan Akhbar FxPro

Pelantikan Baru membawa Pandangan Global yang Unik

25/05/2010, 14:28

FxPro Financial Services Ltd (FxPro), pemimpin broker rantaian global mengumumkan pelantikan Michael Derks sebagai Ketua Strategi dan Simon Smith sebagai Ketua Ahli Ekonomi pada hari ini.

FxPro Financial Services Ltd (FxPro), pemimpin broker rantaian global mengumumkan pelantikan Michael Derks sebagai Ketua Strategi dan Simon Smith sebagai Ketua Ahli Ekonomi pada hari ini. Kedua-dua pelantikan akan membawa perspektif global yang unik kepada wawasan FxPro dan menawarkan pelanggan dengan pandangan yang dipertingkatkan dan analisis pasaran dunia.

Michael Derks menyertai FxPro dengan pengalamannya selama 27 tahun sebagai pelbagai disiplin pelaburan dan strategi pasaran dan ekonomi. Sebelum menyertai FxPro, Michael adalah Ketua Strategi Pelaburan di Arch Group (butik pengurusan pelaburan), dan Ketua Global Pendapatan Tetap dan Strategi FX di Commonwealth Bank of Australia di London. Michael juga telah bertanggungjawab sebagai Senior Strategi Pasaran dan Economist dalam kedua-dua Nomura Antarabangsa dan di Deutsche Bank dan mempunyai pengalaman yang luas di seluruh institusi, pejabat induk, ultra bersih bernilai tinggi, bernilai bersih tinggi dan pelabur rantaian.

Seorang pakar ekonomi dan strategi pasaran kewangan, Simon Smith menyertai FxPro sebagai Ketua Ekonomi dari Thomson Reuters di mana beliau bertanggungjawab untuk membina keupayaan analisis rentas pasaran untuk pembangunan produk baru. Beliau mempunyai pengalaman lebih daripada 17 tahun sebagai seorang ahli ekonomi dan strategi pasaran kewangan global dan memperolehi Ketua Ekonomi dan Strategi di Weavering Capital Ltd, sebagai ketua Pendapatan Tetap pada 4Cast Ltd dan pada MMS Antarabangsa sebagai Penganalisa Urusan Pendapatan Tetap Eropah.

PanagiotisXydas, Chief Executive Officer (CEO) dari FxPro mengulas,

“Dengan gembiranya FxPro dapat mengajak dua orang pakar pasaran yang berpengalaman untuk menyertai pasukan kami semasa perkembangan yang menarik untuk perniagaan kami. Pelantikan senior yang berkaliber tinggi menunjukkan niat FxPro untuk membangunkan penyelidikan dan keupayaan pelaburan. Sifat bergerak pantas pasaran FX ditambah dengan keupayaan perdagangan 24/5 oleh platform FxPro bermakna ia adalah penting untuk kita melengkapkan asas peniagaan kita di peringkat global dengan pelbagai maklumat yang terbaik untuk membuat keputusan pelaburan yang bermaklumat.”
www.FxPro.com.my.

Nota kepada Media

Mengenai FxPro

FxPro merupakan broker FX yang dianugerahkan berkali-kali yang mana kepentingannya adalah sejajar dengan klien-kliennya dengan membantu mereka untuk mendapat lebih keuntungan. Melalui sumber kecairannya yang dalam FxPro bermatlamat untuk menjadi pembekal penyelesaian FX yang terulung untuk kedua-dua klien institut dan runcit, yang menggunakan perkhidmatannya dalam lebih daripada 150 negara dengan platform perdagangan dan perkakas algoritma yang canggih.

FxPro UK Limited diberikan kuasa dan dikawal selia oleh Financial Conduct Authority (sebelum ini, Financial Services Authority) (no. pendaftaran 509956). FxPro Financial Services Limited diberikan kuasa dan dikawal selia oleh Cyprus Securities dan Exchange Commission (no. lesen 078/07).

Cara Menghubungi Media

FxPro Group Ltd

Perdagangan CFD melibatkan risiko kehilangan yang tinggi.

UP